Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 05:50
Εκτύπωση PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

kentro ygeias euosmouΕρώτηση προς τον Υπουργείο Υγείας με θέμα τα προβλήματα του ιατρείου του πρώην ΙΚΑ Ευόσμου (νυν ΕΟΠΥΥ) κατέθεσαν δύο Βουλευτές του ΚΚΕ, στην οποία

αναφέρουν ότι "ακόμα ένα πλήγμα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δέχονται οι κάτοικοι της περιοχής του Ευόσμου. Στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, προστίθενται και αυτά του ιατρείου του πρώην Ι.Κ.Α. Ευόσμου (νυν ΕΟΠΥΥ).

Το συγκεκριμένο ιατρείο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό της Πύλης Αξιού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Βόρεια Ελλάδα. Όμως εδώ και καιρό εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, καθώς πριν από 1,5 χρόνο έληξαν οι συμβάσεις εργασίας για το 30% των γιατρών που υπηρετούσαν στο ιατρείο. Από τότε δεν έχει γίνει καμία ανανέωση σύμβασης, ούτε όμως και καμία πρόσληψη. 

Επιπλέον το ακτινολογικό τμήμα έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια, μετά από την συνταξιοδότηση του ακτινολόγου, ενώ το αιματολογικό και μικροβιολογικό έκλεισαν πριν 7 μήνες. Τέλος δεν υπάρχει παιδίατρος στα απογευματινά ιατρεία. Αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου το συγκεκριμένο ιατρείο, όπως και άλλα στην Θεσσαλονίκη, λειτουργούσε χωρίς θέρμανση διότι δεν υπήρχαν χρήματα για την αγορά πετρελαίου. Πρόβλημα που είχε αναδείξει το Κ.Κ.Ε. με σχετική ερώτηση στη βουλή (7681/26.02.2013), που όμως δεν απαντήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα αρνητική κατάσταση στο χώρο της υγείας τοπικά αλλά και πανελλαδικά, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αιτία αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, για την στήριξη της κερδοφορίας της επιχειρηματικής δράσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πλήρη κάλυψη του ιατρείου του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ) στον Εύοσμο με το απαραίτητο μόνιμο, ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι βουλευτές, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου"

 
No feed URL specified.